DKP sac, levha haline gelen metal kalın levhaların silindirlerin arasından geçirilerek, haddeleme yöntemi ile üretilmesine denilmektedir. Sıcak uygulanan ilk haddeleme yöntemi ile yüzeyinin düzgün oluşturabilmek için soğuk haddeleme yöntemi uygulanmaktadır. Saclar iki merdane yardımıyla belirlenen standart ölçülerde veya şeritler halinde kesilmektedir. Dkp sac, müşterinin talebine göre rulo veya yassı bir görünüme sahip olacak şekilde üretimi yapılmaktadır. Aynı zamanda üretimi yapılan bu malzemelerin birçok sektörde tercih edildiğini söyleyebiliriz.

Siyah sac ise, metal levhalara uygulanan döküm işlemi sonucunda, yarı ürünlerin belirli sıcaklığa ulaşana kadar ısıtılarak, haddeleme işlemi uygulanan dikdörtgen kesitli yassı çelik ürünlere denilmektedir. Siyah saclar müşterinin talebine göre rulo haline getirilebilir. Paslanmaz yapılarından dolayı siyah sac teknik ve mekanik özellikler arasındadır. Siyah sacların üretiminde sıcaklığın olduğu durumlarda kolaylıkla şekillendirilebilir. Ancak sacın soğuduğu durumlarda şekillendirme işlemi yapılmamaktadır. Bu ürünler yüksek dayanıklılığı olan ürünler arasındadır.

Siyah sac ve Dkp sac arasındaki en büyük farklılık sacların renkleridir. Siyah sac, 1.5 mm ile 20 mm kalınlığında üretimi yapılmaktadır. Ayrıca diğer sac çeşitlerine göre daha çok üretilmektedir. Dkp sac, sıcak haldeki sıvı çeliğin sürekli döküm üretimi sonucunda katılaştırılarak meydana gelen yassı demir çelik mamulleridir. 

DKP ve siyah sac üretimlerindeki diğer değişiklikler kimyasal, fiziki özelliklerinde bulunmaktadır. Sıcak haddeleme işlemlerinde levhaların boyları uzayarak, ürün incelmektedir. DKP ve siyah saclar genellikle rulo halinde satılmaktadır.

Siyah Sac Kullanım Alanları Nelerdir?

- Demiryolu raylarında,
- Otomotiv sektöründe,
- İnşaat makineleri üretimi ve inşaat sektöründe ki konstrüksiyon uygulamalarında,
- Çelik kasa üretiminde,
- Gemi sanayisinde,
- Beyaz eşya üretiminde,
- Depolama alanlarında kullanılacak tanklarda, tercih edilmektedir.

DKP Sac Kullanım Alanları Nelerdir?

- Ev aletlerinin üretiminde,
- Ev veya ofislerin mobilya üretiminde,
- Isıtma, soğutma ve havalandırma donanımlarının üretiminde,
- Beyaz eşya üretiminde tercih edilmektedir.

Kısacası Dkp saclar, metal levhaların silindirlerin arasından geçirilerek üretilirken, siyah saclarda, döküm işlemi ile dikdörtgen kesitli yarı mamullerin üretiminde gerekli olan, belirli bir sıcaklığa kadar ısıtılarak haddeleme yöntemi ile üretilen yassı çeliklere denilmektedir. Aynı zamanda kullanım alanları oldukça geniş olan ve dayanıklılığı ile ön plana çıkan ürünlerdir. Yazımız ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.