Yangın bacaları, yangın sırasında tahliye edilen duman ve gazların doğrudan atmosfere salınmasını sağlar. Bu, bina içindeki havanın duman ve zehirli gazlardan arındırılmasına ve insanların nefes alabileceği temiz hava sağlanmasına yardımcı olur.

 

Yangın çıkabilecek, duman tahliyesinin gerekli olduğu kısımlarda Prizmatik DKP Siyac Sac Hava Kanalı kullanılmaktadır. 


- Kendinden Flanşlı İmalat: Kendinden flanşlı imalatı yapılırken kanal kısımlarının her iki ucuna (C) bükümü yapılır. Bunun sebebi kanala dayanıklılık kazandırmaktır. Montaj kolaylığını sağlamak için de klemens takılmaktadır. Son olarak da kanalların köşelerine delikli köşe parçaları kaynatılarak, kanallar birbirlerine somun ve cıvata yardımıyla bağlantıları sağlanmaktadır.


- Köşebent Flanşlı İmalat: Köşebent flanşlı imalatı yapılırken kanalın her iki uç kısımlarına köşebent çerçeve kaynatılır. Bu sayede açılan deliklerle kanaların birbirine civata ile eklenir.


- Muflu İmalat: Muflu imaltında kanalın bir ucu dışa doğru yarım kanal şeklinde açılmaktadır.Bu açıklık ölçüsü sac’ın kalınlığına göre değişkenlik göstermektedir. Diğer kanalın düz ucu açılan mufun içine geçirilip kaynatılarak birleştirilir.


- Gönye Şeklinde İmalat: Gönye şeklindeki imalatta kanal genişliğinin bir ucu 20 mm, diğer ucu 15 mm, olarak (L) şeklinde bükülür. Montaj işlemi yapılırken kısa ve uzun büklümler üst üste getirilerek kaynatılır.


Prizmatik hava kanalı imalatı yapılırken conta ve boya işlemleri de önemlidir. Conta işleminde sızdırmazlığın sağlanması için 5 mm kalınlığında 1200°C ısıya dayanıklı seramik esaslı conta üretilmektedir. Boya da ise üretilen kanalın dış yüzeyleri 600°C ısıya dayanıklı galvaniz esaslı boya ile boyanır.

Prizmatik DKP Siyah Sac Hava Kanallarının kullanım alanları oldukça geniştir. Birçok;


- Duman Egzoslarında,
- Yangın Tahliyesinde,
- Mutfak Egzos alanlarında tercih edilmektedir.


DKP olarak, Prizmatik Siyah Sac Hava Kanalı ürünlerimize buradan ulaşabilirsiniz.