Bu yazımızda Prizmatik Paslanmaz Hava Kanalı Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir? başlıklarına değineceğiz. Prizmatik paslanmaz hava kanalı, 304-316 kalitede 0,50 mm- 5 mm arasındaki paslanmaz levhalardan, kaynaklı ya da flanşlı olarak imal edilmektedir. Ayrıca diğer hava kanallarına göre sızdırmazlık özelliği yüksektir.

Tüm hava kanalları TİG(Argon) kaynağı kullanılarak kaynatılmakta veya pisburg kenarlarında kenetleme işlemi yapılmaktadır. Fittings malzemeler CNC plazma kesme makinalarında kesildiğinde üst düzey kalitede üretilmektedirler. Özel profilden imal edilen flanşlar, kanala punto kaynağı ile sabitlenir.

Prizmatik Paslanmaz Hava Kanalının Teknik Özellikleri 

- Dayanıklılık oranı diğer hava kanallarına göre daha yüksektir.
- Uzun ömürlü kullanım imkânı sağlar.
- Galvaniz, paslanmaz, alüminyum ve DKP saclardan üretim yapılmaktadır.
- Elektrostatik fırın boya ile istenilen renkte boyanabilir.
- Hızlı ve kaliteli üretim yapılmaktadır.

Prizmatik Paslanmaz Hava Kanalının Avantajları

- Prizmatik paslanmaz hava kanalı kendinden flanşlı olduğu için kanal montajı esnasında delik karşılama problemi yaratmaz.
- Tasarımlar bilgisayar kontrolüyle yapılmaktadır.
- Hataları en aza indirilerek üretim yapılır.
- Estetik olarak güzel bir görünüme sahiptir.
- Yüksek seviyede sızdırmazlık sağlar.
- Kaliteli üretim,
- Uygun maliyetli,
- Montaj kolaylığı sağlar.

Prizmatik Paslanmaz Hava Kanalının Kullanım Alanları 

- Hijyenik hatlar,
- Mutfak egzozları,
- Diğer tüm hatlardır.

Kısacası prizmatik paslanmaz hava kanalları, galvaniz, paslanmaz ya da alüminyum levha ile üretilmektedir. Yüksek mukavemetli ve sızdırmazlık özelliği ile birçok sektörde kullanılmaktadır. Düz olan kanal imalatları 1200mm boyutlarında ki otomatik makinalarda yapılmaktadır. Kanallar, dirsekler, redüksiyonlar otomatik kenet makinası yardımıyla kapatılır. Üretim bittikten sonra da mastik silikon yardımıyla sızdırmazlık işlemi sağlanır. Yazımız ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.