Kendinden flanşı hava kanalları, sacın her iki alanından özel profiller olacak şekilde tam otomatik makinelerde kıvrılarak oluşmaktadır. Üretim aşamasını üç başlık atında inceleyecek olursak;

1- Kesim Makinesi: Kendinden flanşlı hava kanallarının üretimi kesim makinesi ile başlamaktadır. PLC ekranda belirlenen boyutlar ekrana eklenerek, otomatik sac kalınlıkları makine tarafından belirlenir.

2- Flanş Makinesi: Bu aşamada makinede kesilen ve büküm yerleri panç ile belirtilen kanallar flanş makinesinden geçtikten sonra sac kendinden flanşlı duruma getirilir. 

3- Otomatik Kaplama Makinesi: Burada flanşı çekilen kanallar kaplama makinesi için büküm ve kapama işlemlerine hazırdır. Kapama makinesindeki PLC ekranında ölçüler girilerek otomatik kanal büküm ve kapama işlemleri sağlanır. Büküm işlemi yapılmadan önce kanal kenet bölümlerine silikonlayarak sızdırmazlık sağlanmış olur. Daha sonra tamamlanan kanal köşeleri çakılır, barkodlar yapıştırılarak ürün sevkiyata hazırlanır.

Kendinden flanşlı kanallar, yüksek sızdırmazlığa ve düşük dirence sahip ürünlerdir. Flanş profilleri hava kanalarının devamı niteliğinde olduğu için iç alanı pürüzsüz bir yapıya sahiptir. Bu sayede toz ve partikül birikimi engellenerek hijyenik ortamlarda rahatlıkla kullanılabilir.

Kendinden Flanşlı Hava Kanalının Özellikleri

- Flanş hava kanalının ek yeri olmadığı için maksimum sızdırmazlık sağlanır.
- Üretimin tamamı otomatik makinelerde yapıldığı için işçilik hatasına yer verilmez.
- Soğuk perçin, vida, punta vb. montaj malzemeleri işçilik gerektirmez.
- Pürüzsüz iç yüzey sayesinde hava kanalındaki sürtünme kaybını en aza indirir.
- Maksimum dayanıklılığa ve montaj kolaylığına sahip ürünlerdir.
- Çoğunlukla hijyenik ortamlarda kullanılmaktadır.
- Gürültü ve titreşim en düşük seviye inmektedir.
- Kendinden flanşlı hava kanalları standart kanal montajının yardımcı elemanlarına uygun olacak şekilde imal edilir. Ayrıca montaj anında herhangi bir ek donanıma ihtiyaç olmadığı için standart köşe parçaları ile kolaylıkla montaj yapılabilir.
- Flanşlı hava kanallarına çekilen silikon ile hava kaçak kaçak ihtimali en düşük dereceye indirilerek, enerji tasarrufu sağlanmış olur.

Kısacası kendinden flanşlı hava kanalları, havalandırma tesisatında maksimum sızdırmazlık sağlayan, TSE belgeli sacdan üretilen dayanıklı bir ürün olarak imal edilmektedir. Flanşlı hava kanalının sızdırmazlık testleri genellikle montaj sırasında yapılması gerekir. Bu testler sırasında özel makineler kullanılmaktadır.  Yazımız ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizlere iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.