Günümüzde tüm proses bacalarında yapılması zorunlu olarak bilinen Jet Cup baca şapkaları, havalandırmalardaki açığa çıkan atık gazların çevre koşullarını ve kanunları göz önünde bulunarak düşey eksende atmosfere hızlı ve basınçlı olacak şekilde atılmasını sağlayan bir havalandırma ekipmanıdır.

Jet Cup, galvaniz SAC, paslanmaz veya DKP SAC imalatıyla mümkün olmaktadır. DKP ve Siyah Sac kanallarının 1mm -6 mm arasında, paslanmaz kanallar ise 0,50 mm-5 mm arasında, galvaniz kanallar ise 0,50-6 mm arası sacdan üretilmektedir. 

Üretim modeli olarak Jet Cuplar Dairesel ya da Prizmatik modellerinde yapılmaktadır. Tasarımlarında unutulmaması gereken önemli noktalar. Jet Cup baca şapkasını özel imalat gerektirdiği ve baca çapına göre boyutlandırılmakta olduğudur. Ağız kısmından hayvan girişi veya yuva yapma ihtimalleri göz önünde bulundurularak engellenmelidir. Aynı zamanda bacalardan yağmur veya kar geçişini engelleyecek konumda yapılmaktadır. Her ihtimale karşı suyun girmesi durumunda Jet Cup’ın içinde bulunan çanak aracılığıyla dışarı su aktarımı gerçekleşir.

Jet Cup Baca Şapkası Üç Ana Bölümden Oluşmaktadır;

- Alt ve üst kısımda oluşan boğaz bölümü
- Alt ve üst gövde bölümü
- Çanak ve su tahliyesi bölümüdür.

Jet Cup’ larin alt ve üst bölümlerindeki ölçümler bilgisayar destekli yazılımlar sayesinde gerçekleşmektedir. 

İki Montaj Çeşiti Bulunmaktadır;

Jet Cup montaj işlemleri mevcut kullanılan bacalarda yapılmaktadır. Duruma göre kaynaklı veya flanşlı montaj çeşitlerinden biri kullanılmaktadır. Eğer sistem dayanıklılık ve yüksek bir biçimde konumlandırılmışsa montaj da kulaklı Jet Cup’lar kullanılmalıdır. Kulaklı Jet Cup üretildikten sonra çelik halatlarla gerdirilerek dayanıklı bir montaj işlemi yapılmış olur.

Yazımızın sonuna doğru hava kirliliğinin arttığı günümüz dünyasında endüstriyel alanlarda çevre yönetmeliğine uygun tüm baca sistemlerinde kullanıldığı ve kullanımı zorunlu olan Jet Cup baca şapkalarının atık gazlara, kimyasal atıklara, atmosfer korozyonlarına, atık gazın yüksek sıcaklığına dayanıklı olacak kalınlık ve kalitede üretilmektedir. 

DKP Siyah Saç kanal olarak, üretimini yaptığımız  Jet Cup baca şapkası ile ilgili daha detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.