Bu yazımızda Dairesel Paslanmaz Hava Kanalları Nedir? konu başlığına değineceğiz. Öncelikle Paslanmaz hava kanallarının üretiminde kullanılan paslanmaz çelik malzemesi sayesinde dayanıklı ve korozyon direnci ile üretilmektedir. İki çeşit paslanmaz hava kanalı bulunmaktadır. Prizmatik paslanmaz hava kanalı ve Dairesel paslanmaz hava kanallarıdır. 

Dairesel paslanmaz hava kanalları, 304-316 kalite 0,50 mm- 5 mm arasındaki paslanmaz levhalardan, kaynaklı veya flanşlı olarak imal edilmektedir. Her kanallarda TİG(Argon) işlemi uygulanarak kaynatılmaktadır. Bağlantı parçaları plazma kesme makinasıyla (CNC) kesildiğinde en üst düzey kalitede ürünler elde edilmektedir.

Dairesel Paslanmaz Hava Kanalının Kullanım Alanları Nelerdir?

Havalandırma sistemleri zor şartlar altında işlevde kalması sağlanır. Özellikle de yüksel oranda yağlı ve sıcak hava olduğu ortamlarda sorunu gidermek için tercih edilmektedir. 

Bir başka örnek ise paslanmaz çelik malzemenin yapısı dolayısıyla hijyenik özelliği ile ameliyathane, yoğun bakım odaları ve steril ortamlar için uygun kullanım sağlamaktadır. 

Dairesel Paslanmaz Hava Kanalının Avantajları Nelerdir?

- Hızlı ve kolay montaj imkânı sunar.
- Fabrikada ki montaj ve contalama işlemlerinin yapılması ve özel conta sistemi ile kaçak riskinin azaltılması sağlanır.
- Çevreye duyarlı üretim imkanı sunar.
- Hava şartı fark etmeksizin montaj imkânı,
- (-30°) +( 100°) arasında sıcaklığa dayanıklıdır.
- 3000 Pa’a kadar pozitif basınca dayanıklıdır.
- 5000 Pa’a kadar negatif basınca dayanıklıdır.
- İç ve dış ürün kontrolünü sağlar.

Kısacası Dairesel paslanmaz hava kanalları belirlenen ölçülerde paslanmaz levhalar ile kaynaklı ve flanşlı olarak imal edilmektedir. Dairesel paslanmaz hava kanalları birçok sektörde kullanılmaktadır. Örneğin hijyenik hatlarda, mutfak egzozlarında ve diğer hatlarda tercih edilmektedir. Yazımız ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.