Bu yazımızda 304 Paslanmaz Sac Nedir? konu başlığına değineceğiz. Günümüzde oksidasyon direncine karşı dayanıklı olan paslanmaz özelliği bulunun ürünler 304 paslanmaz sac olarak bilinmektedir. Paslanmaz sac, karbon malzemelerinin kullanımı ile üretilmektedir. Üretiminde %10,5 krom eklenen, demir esaslı bir alaşım haline gelmektedir. 

304 Paslanmaz saclar parlak bir görünüme sahiptir. Ayrıca uzun ömürlü olmasıyla birçok sektörde kullanılırken, dekoratif olarak da tercih edilmektedir. Üretim esnasında 304 paslanmaz sacların yüzeyleri mat görünüme sahip oldukları için müdahaleler ile parlak bir görünüm kazandırılır. Bu durumda paslanmaz sacın kalitesinde,

- Kimyasal bilişim,
- Mekanik özellik,
- Kaynak yapılabilirliği,
- Korozyon / Oksidasyon direnci uygulanmaktadır. Bununla birlikte paslanmaz sacın temin edilmesi ve şekil verme işleminin yapılabilmesi avantajları arasında sayılmaktadır.

304 Paslanmaz Sac Özellikleri Nelerdir?

- Korozyon Dayanımı: 304 paslanmaz sac, korozyon dayanımı yüksek olan ürünlerdir. Tercih edilen sektörlerde basınçlara karşı direnç göstermektedir.
- Isı dayanımı: Paslanmaz saclar oksitlenme dayanımına sahip ürünlerdir. 700- 800 derecedeki ısı ya dayanabilmektedir.
- Kaynak Yapılabilirliği: 304 paslanmaz saclar tüm standart kaynak tekniklerine uygundur.
- Dövülebilmeye Yatkınlığı: Paslanmaz saclar ortalama bir dövülebilme oranına sahiptir. Ancak günlük kullanıma uygun olarak üretilen saclar da yüksek metal dövüm oranlarına sahip ise kullanılmamalıdır.

304 Paslanmaz Sac Kullanım Alanları Nedir?

- Kimya sektöründe,
- Petrokimya sektöründe,
- Gıda sanayisinde,
- Ev aletlerinde,
- Endüstriyel Mutfaklarda,
- Asansör kabin yapımında,
- İnşaat sektöründe,
- Otomotiv sektörlerinde tercih edilmektedir. 

304 kalitede ki paslanmaz saclar dünya genelinde yaygın kullanıma sahiptir. Paslanmaz grubunun nadir sac ürünlerinden birisidir. Üretim kolaylıkla yapılabilen, şekil verilebilen, paslanmaz yapısı özellikleri arasındadır. Ancak zorlu ortamlara uygun olmasa da standart koşullara uyumu, maliyeti ve performans bakımından en iyi ürünlerden birisidir.

Özetle 304 paslanmaz saclar en iyi kalitede korozyon direnci olan bünyesinde büyük oranda nikel ve krom vardı. Ancak bu kalitedeki paslanmaz sacın manyetik olmadığını söyleyebiliriz. Şekillendirmeye açık ve imalatı kolay olan sac günlük hayatın her alanında kullanılan bir üründür. Özellikle otomotiv, endüstriyel ve gıda sanayi sektörlerinde 304 paslanmaz sac tercih edilmektedir. Yazımız ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.